Меню

Глазирано пилешко с мед, пипер и соев сос

31 януари 2019 | 06:33 | Илияна Николова
2 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша мед 
2 супени лъжици соев сос
1/8 чаена лъжица сушена червена чушка, стрита 
1 и ½ супени лъжици зехтин 
2 броя пилешки гърди без кост
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Смесете меда, соевия сос и червената чушка в купа. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете нарязаното на едри късове пилешко, докато покафенее или за около 5-6 минути. Добавете сместа с меда в тигана и разбъркайте добре, за да полепне добре по пилето. След около 5 минути или когато сосът се посгъсти и се глазира, свалете от огъня и сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай