Приготвяне:
Натопете желатина в купа студена вода. В отделен съд сипете водата и захарта и го сложете на котлона. Когато захарта се разтопи, отстранете съда от печката и оставете да изстине. Отделете 1/4 от захарния сироп преди да е изстинал напълно и към него прибавете изваденият от водата желатин. Разбъркайте добре и прецедете. Измийте и изчистете ягодите, като запазите няколко за украса.Останалите намачкайте. Разбъркайте намачканите ягоди, сиропа и желатина и прибавете лимоновия сок. Разбийте сметаната и я прибавете внимателно към вече изстиналата смес. Изсипете крема във форма за сладкиш от онези,които после се обръщат с дъното нагоре, като я намажете с мазнина без вкус. Оставете в хладилника за 12 часа. Обърнете формата в подходяща голяма чиния и декорирайте с ягоди.