Меню

Оризов пудинг с пияни стафиди

25 февруари 2019 | 06:02 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша бял ориз 
1 л прясно мляко 
½ чаша захар
¼ чаена лъжичка сол 
2 разбити яйца 
½ чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка масло 
1 щипка индийско орехче 
1 шепа стафиди, напоени в малко ром
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура загрейте млякото. Преди да е кипнало го свалете от огъня. В него добавете ориза, захарта и солта. Разбъркайте добре. Бавно прибавете разбитите яйца, за да не станат на парцали. Добавете ванилията и маслото. Изсипете сместа в тава за печене. Поръсете с индийско орехче. Печете за 40 минути в загрята на 175 градуса фурна, като на 20-ата минута разбъркайте много добре и прибавете пияните стафиди. След като пудингът е готов го разпределете в подходящи чаши или малки купички.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
moje da e vkusna hrana , no tialoto mi otkazva da se spravi s neia . ne bih prigotvila receptata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар