Меню

Зеленчуков бульон за мултикукър

6 март 2019 | 09:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин 
4 стръка целина, нарязани на едро 
2 моркова, нарязани на едро 
1 картоф, нарязан на четвъртини 
1 глава лук, нарязан на четвъртини 
2 големи листа маруля 
½ чаша бира 
2 глави червен лук, нарязани 
1 фенел, нарязан на едро 
½ зелена чушка
1/8 ябълка
¼ връзка магданоз 
10 броя несмлени зърна черен пипер 
1 лимон, нарязан на половина 
1 малък корен джинджифил, нарязан
1 супена лъжица сос Уорчестър 
2 скилидки чесън, цели 
1 дафинов лист
8 чаши вода
4 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Намажете с малко мазнина купата на мултикукъра. В нея поставете всички продукти. Залейте ги с вода. Гответе на ниска температура за 8 часа или на по-висока за 4 часа. След като бульонът е готов го прецедете през много ситна цедка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай