Меню

Домашни бонбони с авокадо и шоколад

5 март 2019 | 12:20 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 голямо зряло авокадо
¾ чаша черен или млечен шоколад (разтопен)
½ ч.л. екстракт от ванилия
щипка канела
ядки
натурално какао на прах
120 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. В купа намачкайте авокадото на пюре. Когато шоколадът стане гладък, прибавете го към авокадото заедно с останалите съставки. Разбъркайте добре, покрийте купата с фолио и оставете в хладилник, докато сместа стегне добре. След това с помощта на супена лъжица загребете от охладената смес и оформете топчета. Оваляйте ги в кокос, натурално какао, ядки, течен шоколад.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай