Меню

Фетучини с пилешко и текила

13 март 2019 | 06:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет фетучини
1/3 чаша нарязан кориандър 
2 супени лъжици пресован чесън
2 супени лъжици ситно нарязани люти чушки 
3 супени лъжици масло
½ чаша пилешки бульон 
3 супени лъжици текила
2 супени лъжици лимонов сок 
3 супени лъжици соев сос
500-600 г пилешки гърди без кост 
¼ глава червен лук, нарязана 
1 червена чушка, нарязана
½ зелена чушка, нарязана 
1 и ½ чаши сметана за готвене
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям тиган запържете кориандъра, чесъна и лютата чушка с 2 лъжици от маслото на средна температура за около 5 минути, като разбърквате. Добавете бульона, текилата и лимоновия сок. Оставете да кипне и гответе, докато се редуцира. Свалете от огъня и оставете настрана.

Залейте нарязаните на парчета пилешки гърди със соевия сос. Междувременно в друг тиган сотирайте лука и чушките в остатъка от маслото. Сварете и фетучините в подсолена вода. Отцедете и оставете настрана.

В дълбокия тиган смесете фетучините, пилето, соевия сос и зеленчуковата смес. Добавете и сметаната. Оставете да заври. След като пилешкото се сготви, а сосът се редуцира, свалете от огъня. Гарнирайте с още кориандър и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай