Меню

Кето шоколадов крем

3 април 2019 | 08:03 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 броя голямо и добре узряло авокадо
5 супени лъжици натурално какао на прах
течна стевия на сладост (около 1 ч.л.)
1/4 чаша сурови лешници
70 г 100% тъмен шоколад
малка щипка сол
2 ч.л. ванилов екстракт
15 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Обелете авокадото и премахнете костилките. Сложете го в кухненски робот. Разтопете шоколада на водна баня и го прибавете към авокадото заедно с останалите съставки. Смелете всичко добре до получаването на гладка смес. Прехвърлете крема в купички и ги покрийте със свежо фолио преди да ги поставите в хладилник за час – два. Преди да сервирате може да украсите с малко ядки, настърган черен шоколад.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай