Меню

Яхния с агнешко за Великден

8 април 2019 | 06:23 | Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
Добави в любими
300 г бекон
1 кг агнешко месо за готвене
1 кг пресни гъби
1 и 1/2 кг картофи
4 моркова
1 с. л. доматено пюре
1 л месен бульон
500 мл вода
1/4 чаша брашно
сол, черен пипер на вкус
1 голяма глава лук
5 скилидки стрит чесън
1 и 1/2 чаши червено вино
180 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото със сол, черен пипер и го поръсете с брашното. В добре загрята дълбока тенджера с мазнина, задушете до златисто нарязания бекон, след което го отделете в чиния. В същата мазнина запечатайте месото за около 3-4 минути за всяка страна. След това го отделете при бекона и задушете лука и чесъна.

Прибавете виното и след няколко секунди и нарязаните гъби. Засечете 10 минути и върнете месото при останалите съставки. Прибавете бульона, водата, доматена паста, сол, черен пипер, джоджена, картофите и морковите нарязани като за яхния. След като заври, намалете котлона и гответе на бавен огън около 1 час и 45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай