Меню

Морковен кекс с глазура и орехи

6 април 2019 | 08:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша олио
2 чаши захар
3 яйца, разбити 
1 течна ванилия
2 чаши брашно
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
2 чаши настъргани моркови 
200 г ананас от консерва, изцеден 
½ чаша кокосови стърготини 
½ чаша счукани орехи
1 чаша пудра захар
300 г крема сирене 
5 супени лъжици масло, размекнато
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и набрашнете форма за печене.

Разбийте олиото със захарта, яйцата и ванилията. Отделно пресейте сухите съставки – брашното, содата, солта, канелата. Смесете сухите с мокрите съставки и разбъркайте. Добавете морковите, ананаса, кокоса и орехите. Разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете сместа в тавичката и печете за около час.

За да приготвите крема, разбийте пудра захарта, крема сиренето, маслото и още малко ванилия по желание. След като кейка е готов и охладен го намажете обилно с получената глазура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай