Настъпилата пролет ни кара да се усмихваме с природата, която се пробужда. По традиция пролетта започва с два прекрасни празника – Лазаровден и Цветница, които са с подвижна дата.
На Лазаровден почитаме свети Лазар, а на Цветница, празнуват всички, чиито имена символизират цветя. Според традициите и за двата празника ще приготвим празнична трапеза.
Ястията трябва да са постни, като на Цветница се разрешава консумацията на риба и морски дарове. На гостите ще поднесем постна баница, варено жито, гозби със спанак, коприва, лапад. Днес в кулинарната ни рубрика, споделяме с вас няколко чудесни рецепти.
Постна баница със спанак, ориз и подправки
Рибно филе с подправки и чесън във фолио
Картофи с тиквички и чушка на фурна
Рибена супа с картофи и морков
Картофена салата с грах и див чесън
Задушен ориз със спанак и моркови