
120 мин
-
Порции: 10-15
В купа направете на трохи козунака. Прибавете към него крема сиренето, ликьора и ядките. Разбъркайте добре. Ако сместа не е достатъчно лепкава за оформяне на бонбони, прибавете още малко крема сирене. От получената смес се оформят топчета, които се поставят в подходяща чиния и се покриват със свежо фолио. Трябва да стегнат в хладилник за 30-40 минути. След това набодете всяко на парти клечка или поставете на вилица. Потопете топчетата в разтопен шоколад и отново ги подредете в чиния. Хубаво е след като сте завършили глазурата отново да ги сложите в хладилник за няколко минути. По желание може да поръсите глазираните бонбони с ядки, кокосови стърготини или да ги оваляте в тях, без да слагате глазура.
Снимка: iStock
Вижте още: