Меню

Арозо рохо

5 май 2019 | 06:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 домата сорт „Рома“
2 супени лъжици зехтин/ олио 
1 чаша ситно нарязан лук
2 скилидки чесън, пресовани 
1 чаша сварен бял ориз, отцеден 
1 и ¾ чаша пилешки бульон 
¼ чаша доматен сос
1 люта чушка, ситно нарязана 
2 стръка кориандър
сол и черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете доматите. Загрейте олиото в тиган и запържете лука, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и разбърквайте общо 5 минути.

Прибавете сварения ориз в тигана, като разбърквате постоянно в продължение на 3 минути. Добавете доматите, бульона, доматения сос. Разбъркайте и оставете сместа да заври. През това време смесете лютата чушка със солта, пипера и кориандъра. Добавете ги към ориза, намалете котлона, сложете капак и оставете да къкри за 15 минути.

Оризът се сервира като основно ястие, предястие или като гарнитура към меса и салати.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай