Меню

Домашни смучещи карамелени бонбони

12 май 2019 | 06:28 | Илияна Николова
Добави в любими
2 чаши бяла захар
1 чаша кафява захар
1 чаша царевичен сироп
1 чаша кондензирано мляко
500 мл сладкарска сметана
1 чаша масло
1 и ¼ чаена лъжица ванилия
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В тенджера смесете двата вида захар, царевичния сироп, кондензираното мляко, сметаната и маслото. Когато започне да бълбука, свалете от котлона. Най-добре е да следите температурата с термометър за готвене. Сместа трябва да достигне 120 градуса отвътре, преди да се свали от огъня.

Добавете ванилията. Разбъркайте. Прехвърлете сместа върху предварително намазнена тава за печене. Излейте сместа вътре. Охладете в хладилник за няколко часа. Нарежете на малки кубчета и поднесете бонбоните, увити в станиол.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай