Продукти за 4 порции:
две глави червен лук
два броя червени чушки
два броя жълти чушки
1 ч. л. чили на прах
една консерва (около 600 г) червен боб
една консерва (400 г) червени домати (нарязани на кубчета)
250 г ориз
Приготвяне:
Лукът се нарязва на тънки парченца. Чушките се изчистват от семките и се нарязват на ивици. В тиган се загрява една супена лъжица зехтин, в който се запържват лука и чушките около 5 минути, докато омекнат. Прибавя се чилито и се разбърква. Прибавят се консервираните боб и домати. Задушава се около 15 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер и се прибавя една супена лъжица червен винен оцет. Оризът се сварява и изцежда и по желание се прибавя сос табаско за по-пикантен вкус. Сервира се докато е топло.