Меню

Пълнозърнест бананов хляб с ядки

21 май 2019 | 05:31 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша олио
½ чаша мед
1 чаена лъжица течна ванилия
2 яйца 
1 чаша намачкани банани
1 и ¾ чаша пълнозърнесто брашно
½ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
¼ чаша гореща вода
½ чаша счукани орехи
90 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.

В голяма купа разбийте яйцата с олиото и меда. Разбийте добре за няколко минути. Прибавете намачканите банани и ванилията. Пресейте брашното със солта. Добавете содата в горещата вода. Смесете всичко. Разбийте с миксера. Накрая добавете и счуканите орехи. Сместа излейте в подготвената тавичка.

Печете за около 1 час. Изчакайте поне 30 минути преди да нарежете банановия хляб на филийки, за да изсъхне добре.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай