Меню

Лесна паста с бекон и сметана

24 май 2019 | 06:31 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г бекон
400 г къса паста
зехтин
1 глава лук
6 скилидки чесън
1 чаша настърган пармезан
300 мл течна сметана за готвене 
сол, черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте масло или друга мазнина и прибавете към нея нарязания бекон. След като стане златист, отделете го върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. В същия тиган задушете нарязаните лук и чесън.

Пастата сварете според инструкциите на опаковката и след като отцедите я прибавете в тигана. Сложете бекона, сметаната и настърганото сирене. Овкусете със сол и черен пипер и след като пармезанът се разтопи може да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай