Меню

Шоколадов хумус с фъстъчено масло

6 юни 2019 | 06:03 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г нахут
4 с.л. фъстъчено масло
1/4 чаша натурално какао на прах
мед или кленов сироп на сладост
няколко капки ванилова есенция
ако е необходимо добавете 3 с.л. вода или прясно мляко
10 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Отцедете нахута в гевгир и го изплакнете със студена вода. Сложете го в кухненски робот или блендер. Прибавете към него останалите съставки и смелете до получаването на хомогенна смес. Сервирайте хумуса с бисквити, свежи плодове или го хапвайте така.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай