Меню

Салата с пилешко, царевица и дресинг

4 юни 2019 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 маруля или салата айсберг
350 г печено или сварено пилешко месо
1 малка консерва черен или червен боб
1 малка консерва царевица
2 домата или няколко чери доматки
1 узряло авокадо
100 г настърган чедър
1 малка глава червен лук
магданоз по желание за поръсване
За дресинга: 
1/2 кофичка кисело мляко
1 с.л. зехтин
2 ч.л. мед
1 скилидка стрит чесън
сокът от 1 лимон
1 малка люта чушка, наситнена – по желание
сол и черен пипер на вкус
15 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Обезкостете месото и го нарежете на малки парчета като за салата. В дълбока купа накъсайте салатата и прибавете месото, отцедения и изплакнат боб и царевица, нарязания на ситно лук, настъргания чедър, доматите и авокадото също нарежете на малки кубчета. Пригответе дресинга като комбинирате всички съставки. Овкусете салатата и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай