Меню

Шоколадови топчета с коняк

8 юни 2019 | 06:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
20 броя обикновени бисквити
100 счукани ореха
няколко капки коняк, ром
200-250 г течен шоколад
250 г шоколад по ваш избор за декорация на бонбоните
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Счукайте бисквитите или ги смелете в кухненски робот. Сложете ги в купа и прибавете към тях орехите и коняка. Разбъркайте добре и от получената смес се опитайте да оформите топчета. Сложете ги в подходяща чиния и в хладилника за около 1 час. След това разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна. С помощта на лъжица потопете всяко топче в шоколада и след като всички са готови, отново ги сложете да стегнат в хладилника.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай