Меню

Макарони със сирена по американска рецепта

5 юни 2019 | 05:51 | Михаела Лазарова
3 от 48 гласа
Добави в любими
350 г  къси завити макарони
4 с.л. масло
3 с.л. брашно
щипка червен пипер
1/2 ч.л. лук на прах
350 мл прясно мляко
1/4 чаша прясно настърган пармезан
220 г настърган чедър + още 50 г за поръсване
сол, черен пипер на вкус
50 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните според инструкциите на опаковката, след което ги прецедете от водата. В дълбока тенджера разтопете маслото и прибавете към него червения пипер и лука на прах. Бъркайте до златисто, след което на малки струйки прибавете прясното мляко. Бъркайте непрекъснато около 4-5 минути, докато консистенцията се посгъсти.

След това махнете тенджерата от котлона и добавете пармезана, чедъра и макароните. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и прехвърлете макароните в тава с незалепващо покритие. Поръсете с останалия чедър и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 – 25 минути (докато станат златисто-кафяви).

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай