Меню

Пилешко сувлаки с дзадзики

28 юни 2019 | 06:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжичка сушен риган 
½ чаена лъжичка сол
500-600 г пилешки гърди без кост 
За соса дзадзики:
1 кофичка кисело мляко
½ краставица, обелена и нарязана
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици оцет
1 скилидка чесън, пресована
1 щипка сол
200 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете ¼ чаша зехтин с лимоновия сок, двете скилидки чесън, ригана и солта. Смесете ги в дълбока купа. В нея сложете пилешкото, предварително нарязано на хапки. Покрийте с маринатата. Оставете да се маринова за 2 часа.

През това време смесете киселото мляко с лъжицата зехтин, оцет, чесън и щипка сол в друга купа. Разбъркайте. Добавете ситно нарязаната краставица. Отново разбъркайте и приберете в хладилник, за да се охлади също за час-два.

Загрейте скарата на средна температура. Намазнете я с напоен с мазнина плат. Оставете пушекът да премине и чак тогава поставете предварително нанизаните на шишчета пилешки месца.

Сервирайте сувлакито с гарнитура дзадзики.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай