
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за касерола, за тарт или стъклена йенска купа с капак. Оставете настрана.
Загрейте дълбок тиган на средна или висока температура. Добавете зехтина и маслото. След като се разтопи сотирайте в него лука, докато стане прозрачен. Добавете шунката. Пържете я за около 2-3 минути. След това добавете и аспержите. Сотирайте и тях за не повече от минута. Свалете от котлона и оставете да изстине.
В голяма купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, пушения червен пипер, горчицата, солта, лютия пипер. Разбъркайте добре.
В йенската купа поставете пласт от яйчената смес. След това поставете пласт от сместа с шунката. След това е ред отново на яйчената смес. След нея пак ред шунка. Накрая покрийте с козето сирене и чедъра. Печете в загрятата фурна за около 20 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: