Меню

Касерола с шунка, аспержи и козе сирене

24 юни 2019 | 07:25 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица масло
½ супена лъжица зехтин
½ чаша лук, нарязан 
300 г шунка, нарязана
1 и ½ чаша аспержи, нарязани
12 яйца 
1 и ¾ чаша прясно мляко
1 чаена лъжица пушен червен пипер 
1 супена лъжица дижонска горчица
2 чаени лъжици сол
1 щипка лют червен пипер 
300 г натрошено козе сирене
200 г настъргано сирене чедър 
1 щипка черен пипер
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за касерола, за тарт или стъклена йенска купа с капак. Оставете настрана.

Загрейте дълбок тиган на средна или висока температура. Добавете зехтина и маслото. След като се разтопи сотирайте в него лука, докато стане прозрачен. Добавете шунката. Пържете я за около 2-3 минути. След това добавете и аспержите. Сотирайте и тях за не повече от минута. Свалете от котлона и оставете да изстине.

В голяма купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, пушения червен пипер, горчицата, солта, лютия пипер. Разбъркайте добре.

В йенската купа поставете пласт от яйчената смес. След това поставете пласт от сместа с шунката. След това е ред отново на яйчената смес. След нея пак ред шунка. Накрая покрийте с козето сирене и чедъра. Печете в загрятата фурна за около 20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай