Меню

Лесна рецепта за печена сьомга с марината

7 юли 2019 | 06:22 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филета сьомга
сол, черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
За маринатата:
3 ч.л. кафява захар мусковадо
2 с.л. сок от лайм
5 с.л. разтопено масло
2-3 скилидки стрит чесън
малко лют червен пипер по желание
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте в купичка захарта, сокът от лайм, чесъна, маслото и червения пипер. Разбъркайте добре маринатата. Сложете рибните филета върху хартия за печене в тавичка с кожата надолу. Намажете филетата с маринатата, овкусете с малко сол и черен пипер. Покрийте рибата със свежо фолио и я поставете за 30 минути в хладилник (не повече), за да се маринова. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 12-15 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор и поръсете с магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай