Меню

Тирамису

20.07.2007г. / 14 21ч.
Аз жената
Тирамису

Съставки:

1 кг сирене Маскарпоне
2 чаени лъжици захар
кафе Еспресо (запарено)
2 яйца
1 кутия бисквити
есенция за вкус

Начин на приготвяне:
1. Разбийте заедно сиренето Маскарпоне, яйцата и захарта. Добавете есенцията. Разбивайте докато сместа е красиво разпределена. Сложете половината бисквити в табла. Намокрете бисквитите с кафето Еспресо, само колкото да ги навлажните.
2. Разпределете половината от сместа върху бисквитите. Поставете другата част на бисквитите на върха на първата част, намокрете пак с кафето и отгоре сложете останалото от сместа. Покрийте отгоре с шоколадови стърготини.
3. Оставете да се охлади в хладилника за 15 минути.
4. Бон апети!

Още за сирената
Научете повече за сиренето Маскарпоне

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Емилия ( преди 12 години )
Тортата е по-фина, ако бисквитите се заменят с бишкоти, а крема се приготви със 6 жълтъка, 3/4 ч.ч захар и 170 мл прясно мляко /сгъстени на водна баня/. След охлаждане се смесят с маскарпоне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар