Задушени тиквички
29.05.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти за 4 порции:
1, 2 кг тиквички, 8 с. л. олио, 2 гл. лук, 5 скилидки чесън, 200 мл месен бульон, 1/2 вр. магданоз, 50 г настърган кашкавал, щипка настъргано индийско орехче, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остържете тиквичките, измийте ги и нарежете на кръгчета. Лука и чесъна нарежете на ситно. Запържете в олио лука и чесъна. Добавете 1 с. л. гореща вода и гответе още 2 мин. Сипете тиквичките и пържете 4-5 мин. Поръсете индийско орехче, черен пипер и сол. Залейте с горещия бульон и задушавайте до омекване. Накълцайте магданоза на ситно. Наръсете ястието с него и с настъргания кашкавал.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"