Приготвяне:
Запазете 1 суп. л захар. В тиган смесете останалата захар, водата, половината от лимонената кора и джинджифила. Кипнете сиропа и бъркайте на слаб огън, докато захарта се разтвори. Оставете сиропа да ври 10 мин. и след това го махнете и оставете да изстине. Прибавете ментата в сиропа. Прецедете сиропа през цедка. Изхвърлете лимонената кора и ментата. Запазете джинджифила за гарниране. Добавете лимонения сок към сиропа и го разбъркайте добре. Покрийте сиропа и го оставете на студено 1 час. В малка купа смесете останалата част от лимонената кора със захарта. Подредете парченца манго и пъпеш в чиния и ги залейте със сиропа. Гарнирайте плодовете със захаросаната кора и джинджифила. Сервирайте. Приятен апетит.