Меню

Универсален пълнеж за ябълков пай

9 август 2019 | 05:22 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
10 чаши нарязани и обелени ябълки
3 супени лъжици пресен лимонов сок
10 чаши вода
4 и ½ чаши захар
1 чаша царевично нишесте 
2 супени лъжици канела
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка индийско орехче
45 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете ябълките с лимоновия сок и оставете настрана. В тенджера кипнете водата на средна температура. Добавете в нея захарта, нишестето, канелата, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре, за да не слепнат. Оставете да ври 2 минути, като разбърквате постоянно. Добавете ябълките във врящата вода. Намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри, докато ябълките омекнат добре или около 8 минути. Охладете за 30 минути на стайна температура. След това можете да замразите пълнежа, ако няма да го използвате веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай