Меню

Салата Паеля

25 юли 2007 | 13:59 | Аз жената
Добави в любими
1 чаена чаша ориз,
2 чаени чаши пилешки бульон Галина Бланка,
1 малка кутия зелен грах,
2 супени лъжици зехтин или олио,
1 червена чушка,
1 глава кромид лук,
350 г едри скариди,
1 чаена лъжица

Продукти
Приготвяне

Приготвяме бульона и прибавяме измития в няколко води ориз. Кипваме, намаляваме огъня и варим до готовност. Оризът трябва да попие цялата течност. Махаме от огъня и добавяме отцедения зелен грах. Похлупваме и оставяме настрани.

В сгорещения зехтин запържваме ситно нарязаните лук и чушка. Прибавяме изчистените и срязани по дължина скариди, подправяме със сол, кимион и червен пипер - готвим 3 минути, като непрекъснато бъркаме. Добавяме счукания чесън и оставяме на огъня още 1 минута.
Прибавяме сместа със скаридите към ориза и граха, слагаме нарязаните на кубчета шунка, обеления и нарязан на парченца домат, ситно скълцания магданоз, поливаме с лимоновия сок. Разбъркваме и оставяме да изстине.

В салатиера нареждаме листа от зелена салата, отгоре изсипваме получената смес. Украсяваме с листенца босилек и резенчета лимон.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
mil4o ( преди 11 години )
pera4i na pari.salatata e kato edno osnovno qstie......jalko
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
bilimser ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 12 години )
bravo mng mi haresa salatata kak moga da vi izpatia i az na vas
отговор Сигнализирай за неуместен коментар