
60 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 220 градуса. В тиган на средна температура смесете ¾ чаша захар, нишестето, сока от консервата с ананас, самия нарязан ананас и лимоновия сок. Разбърквайте на котлона, докато започне да се сгъстява. След като клокне, оставете да бълбука около минута.
Охладете до стайна температура. Намазнете и набрашнете форма за пай. Поставете едната част на дъното ѝ. Напълнете с ананасовия пълнеж. Покрийте с остатъка от тестото, като по желание направите лентички или други форми. Намажете тестото с прясното мляко с помощта на четка. Поръсете с останалата захар.
Печете за 40 минути в загрята фурна. Охладете до стайна температура преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: