Меню

Домашен пай с ананас

25 август 2019 | 05:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 брой готово тесто за пай
¾ чаша захар
3 супени лъжици царевично нишесте 
1 консерва ананас 
1 супена лъжица лимонов сок 
2 супени лъжици прясно мляко 
1 супена лъжица захар
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. В тиган на средна температура смесете ¾ чаша захар, нишестето, сока от консервата с ананас, самия нарязан ананас и лимоновия сок. Разбърквайте на котлона, докато започне да се сгъстява. След като клокне, оставете да бълбука около минута.

Охладете до стайна температура. Намазнете и набрашнете форма за пай. Поставете едната част на дъното ѝ. Напълнете с ананасовия пълнеж. Покрийте с остатъка от тестото, като по желание направите лентички или други форми. Намажете тестото с прясното мляко с помощта на четка. Поръсете с останалата захар.

Печете за 40 минути в загрята фурна. Охладете до стайна температура преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай