Продукти:
1 разбит белтък
25 г пудра захар
2-3 капки зелена сладкарска боя
2 плода киви
1 малък зелен пъпеш
4 зелени ябълки
225 г зелено грозде
300-450 мл шампанско или газирано бяло вино
няколко клончета джоджен
Приготвяне:
Сипете разбития белтък в плитка купа и потопете ръба на четири високи чаши в него. Захарта оцветете със зелената сладкарска боя и потопете чашите отново в захарта, за да залепне върху белтъка и да се образува ръб около перваза. Оставете да изсъхне.
Обеленото киви нарежете на резени, после на малки триъгълници. Пригответе пъпеша, като го срежете наполовина, изчистите семената, издълбайте пулпата на топчета с дълбачка за диня или чаена лъжичка. Нарежете изчистените ябълки също с дълбачка за диня, махнете семките от гроздето, ако е необходимо и наредете плодовете в чашите. Сипете шампанското или газираното вино върху плодовете. Украсете с клончетата джоджен и поднесете веднага.