Меню

Плодова торта

29.07.2007г. / 13 22ч.
Аз жената
Плодова торта

Продукти:
1 опаковка бисквити “Закуска”
мармалад от шипки (може да се замени и с друг по желание)
1 опаковка разбита сметана
Плодове:
1 банан, 1 портокал, киви, череши или вишни (по възможност плодовете да са в различна окраска)

Приготовление:
Бисквитите, предварително потопени в сок от компот, се нареждат 3 x 3 върху фолио в два реда, като между тях се маже от мармалада. Върху втория ред бисквити се нанася сметана, около 2 см дебелина. В средата на квадрата се поставя обеленият банан, а покрай него парченца от останалите плодове, като се редуват по цвят. С двете ръце се подхваща фолиото и се сгъва под формата на триъгълник, така че бисквитите върху които са плодовете, остават отдолу, а катетите на триъгълника се събират горе. По този начин тортата става триъгълна. Отвън бисквитите се намазват с останалата сметана, поръсва се със шоколадови пръчици, кокосови стърготини или цветна захар. Може да се украси по върха с череши. Преди консумация тортата се държи в хладилник.
Приятен апетит!

Коментирай