Меню

Карамелизиран лук

11 септември 2019 | 05:46 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
3 големи глави жълт лук
листенца прясна мащерка около 2 с.л.
сол на вкус
1 супена лъжица оцет балсамико
50 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган или тенджера разтопете маслото. Прибавете към него почистения и нарязан на ивици или колелца лук. Овкусете със сол и прясната мащерка. Гответе лука на силен огън докато поомекне. След това намалете котлона на слаб огън и покрийте тигана с капак. През 10-15  минути разбърквайте, за да не загори.

Ако случайно започне да загаря, може да добавите малко вода или месен бульон. Лукът се карамелизира за около 30-40 минути, може да го готвите и 1 час. По желание 10 минути преди да го махнете от котлона, може да му добавите балсамико. 

Карамелизираният лук е чудесен за домашни бургери, сандвичи, пица, като допълнение към печено месо и други. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Rolex ( преди 3 години )
Не видях в необходимите продукти да има захар, както и в начина на приготвене кога се добавя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар