30 мин
-
Порции: 3-4
Нарежете лука на по-едри ленти и го сложете в добре загрят тиган с малко мазнина. Добавете му сол и черен пипер. Когато стане златист, сложете чесъна и разбъркайте. Извадете го в чиния и в същия тиган сложете няколко капки мазнина. Нарежете месото като за яхния, оставете го на цели парчета, сложете го в купа и прибавете брашното, сол, черен пипер. Разбъркайте с пръсти добре, за да се овалят парчетата месо.
След това ги запържете в загрята мазнина до златисто. Овкусете с малко риган, налейте бульона, сметаната и прибавете лука. Когато сосът се редуцира поръсете с настърганото сирене и покрийте тигана, за да се разтопи за няколко минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: