Меню

Италианска капоната върху брускети

25 септември 2019 | 08:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 стръка целина, нарязани 
½ чаша зехтин
1 глава лук, нарязан
1 патладжан, нарязан на кубчета
2 червени чушки, нарязани на тънко 
2 бр тиквички, нарязани на кубчета
1 и ¾ чаши доматено пюре пасата 
½ чаша оцет 
1 супена лъжица захар 
10 броя маслини без костилка 
2 супени лъжици стафиди 
2 супени лъжици кедрови ядки 
1 чаена лъжичка каперси 
сол и черен пипер на вкус 
10 листа пресен босилек, ситно нарязан 
100 г царевица от консерва
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея пуснете целината, за да се бланшира и да омекне за 1 минута. Отцедете и веднага потопете в студена вода, за да спрете процеса на готвене. Отново отцедете.

Загрейте мазнина в голям тиган на средна температура. В него запържете лука и целината за 5 минути. Добавете патладжана, чушките, тиквичките и гответе, докато омекнат или още 5 минути. Добавете маслините, стафидите, царевицата, кедровите ядки и каперсите. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте в продължение на още 5 минути.

Свалете тигана от котлона. Прибавете босилека и разбъркайте. Сервирайте капонатата върху канапе от препечена брускета.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай