Пикантна салата
04.08.2007г. / 20 25ч.
Аз жената
Продукти:
800 г зелен боб
4 скилидки чесън
6 с.л. оцет
1 глава лук
1 люта чушка
1 ч.л. сол
зехтин
Приготвяне:
Почистете зеления боб, измийте го добре и го нарежете на малки парченца. Сварете го на пара до полуготовност. Бобът трябва да остане леко хрупкав. Обелете скилидките чесън и ги счукайте заедно със солта. Измийте чушката, отрежете дръжката и я почистете от семките. Нарежете я на ситно. Разбъркайте счукания чесън със зехтина, оцета, лука и чушката. Залейте със сместа горещия боб и го оставете да изстине. Преди да я поднесете, я охладете за 1 час в хладилника.