Меню

Пилешко с вкусна марината и картофи

20 октомври 2019 | 05:41 | Михаела Лазарова
Добави в любими
За маринатата:
1/2 ч.ч. балсамов оцет
2 с.л. мед
1 и 1/2 с.л. пълнозърнеста горчица
3 скилидки стрит чесън
сол, черен пипер на вкус

4 парчета пилешко месо, може и бутчета
1 и 1/2 кг картофи
2 с.л. нарязани на ситно пресни стръкчета розмарин
зехтин
80 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте съставките за маринатата. Сложете парчетата месо в нея и хубаво ги намажете от всички страни. Пилешкото трябва да престои в маринатата за 20 минути. Отделно нарежете картофите с размер като за яхния, прибавете към тях зехтина, розмарина и ги разбъркайте. В добре загрят тиган сложете малко зехтин и запечатайте месото от двете страни за около 2-3 минути за страна. След това ги прехвърлете в подходяща тавичка и прибавете към тях картофите. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.

Снимка: Istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай