Меню

Пилешко с доматен сос и кашкавал

4 ноември 2019 | 06:20 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 броя пилешки гърди, може и бутчета
кашкавал за поръсване или друго сирене около 200 г
2-3 консерви нарязани домати на кубчета
1 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
4 скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
няколко стръка нарязан магданоз
сол, черен пипер на вкус
65 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и чесъна. В подходяща тава за печене ги комбинирайте с доматите, подправките и разбъркайте добре. Подредете месото, което предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Капнете върху всяко парче по няколко капки зехтин и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути. След това поръсете върху него настърганото сирене и когато се разтопи добре и хване златиста коричка може да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай