Меню

Унгарска гъбена супа

15 октомври 2019 | 12:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици масло
2 чаши нарязан лук
500 г пресни гъби, нарязани 
2 чаени лъжици копър
1 супена лъжица червен пипер 
1 супена лъжица соев сос
2 чаши гъбен бульон
1 чаша прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
черен пипер на вкус 
2 чаени лъжици лимонов сок 
¼ чаша магданоз, нарязан
½ чаша заквасена сметана
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете лука за 5 минути. Добавете гъбите и задушете и тях за още 5 минути. Добавете копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона и гответе за 15 минути под капак.

В отделна по-малка купа разбъркайте млякото с брашното, докато не останат никакви бучки. Добавете ги към супата и разбъркайте, докато се смесят добре. Отново покрийте и оставете да къкри за още 15 минути, като периодично разбърквате.

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и сметаната. Разбъркайте на слаб огън за 5 минути, като внимавате да не завира повторно. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай