Меню

Кюфтета от тиквички с пармезан и дресинг

19 октомври 2019 | 06:28 | Илияна Николова
Добави в любими
3 броя тиквички
½ чаена лъжичка сол
За панировката: 
1 яйце 
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици настърган пармезан
¼ чаена лъжичка сол
черен пипер на вкус
олио за пържене 
Топинг: 
1 супена лъжица настърган пармезан или на вкус
1 щипка сол
¼ чаша заквасена сметана
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Обелете и настържете тиквичките. Посолете ги добре и ги оставете настрана за 10 минути. След това изстискайте оттеклата се вода добре.

Разбийте в купа яйцето. Добавете брашното, пармезана, солта и пипера. Разбъркайте добре. Залейте тиквичките със сместа. Загрейте олиото в дълбок съд на средна температура. С ръце оформете кюфтета от сместа и пържете до златисто.

След като извадите кюфтетата от тиквички от мазнината, отцедете ги върху кухненска хартия. Залейте ги с дресинга, който предварително сте направили, като сте смесили сметаната, солта и пармезана.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай