Меню

Френска супа с леща и спанак

21 октомври 2019 | 10:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава лук, нарязан
¼ чаша зехтин
2 моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязана
2 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжичка сух риган
1 дафинов лист
1 чаена лъжица сух босилек
1 консерва белени домати
2 чаши леща
8 чаши вода
½ чаша спанак, пресен
2 супени лъжици оцет 
сол на вкус 
черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера загрейте мазнината. Запържете лука, морковите, целината, като разбърквате непрекъснато, докато омекнат. Добавете чесъна, дафиновия лист, ригана, босилека. Гответе за още две минути. Прибавете лещата, добавете водата и доматите. Кипнете супата. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри 1 час. Добавете спанака и изчакайте няколко минути да омекне. Прибавете оцет, овкусете с пипер и сол.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай