Меню

Пикантна пилешка супа с тортия

27 октомври 2019 | 05:04 | Илияна Николова
Добави в любими
2 броя пилешки гърди без кост, нарязани
1/2 ч.л. зехтин
1/2 ч.л. пресован чесън
1/4 ч.л. кимион
2 чаши пилешки бульон, разтворен
1 чаша царевица от консерва, отцедена
1/2 ч.л.чили на прах (или лют червен пипер)
1 ч.л. лимонов сок
1 чаша салца, готова
4-5 питки тортия, готови 
1/2 чаша настърган кашкавал или пармезан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера на средна температура запържете пилешкото в сгорещената мазнина за няколко минути. Добавете чесъна и разбъркайте добре. След това прибавете и кимиона, отново разбъркайте. Последователно прибавете бульона, царевицата, лука, чилито (пипера), лимоновия сок, салцата. Намалете котлона и оставете да къкри 20-30 минути.

Начупете питките тортия на едри парчета. Поставете ги в отделни купи за сервиране. Покрийте с кашкавала. Залейте със супата и гарнирайте с малко заквасена сметана по желание.

Снимка: Pexels

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай