Меню

Телешки кюфтенца със сладко-кисел сос

24 октомври 2019 | 09:43 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г телешка кайма 
1 яйце
1 глава лук, ситно нарязан
1 чаша галета
сол и черен пипер на вкус
1 чаша вода
½ чаша оцет 
½ чаша кетчуп 
2 супени лъжици царевично нишесте
1 чаша кафява захар
2 супени лъжици соев сос
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете телешката кайма, яйцето, лука, галетата, солта и пипера. Омесете каймата. Оформете малки кюфтенца. Загрейте мазнина в голям тиган. Запържете кюфтенцата на средна температура. Междувременно пригответе соса, докато те се пържат.

В отделна купа направете сладко-киселия сос. Смесете водата, оцета, кетчупа, царевичното нишесте, захарта и соевия сос. Разбъркайте добре. Залейте кюфтенцата със соса и го оставете да се сгъсти, докато са още в тигана. След като сосът клокне, свалете кюфтетата от котлона и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай