
-
Порции: 3
Нарежете патладжана на кръгчета дебели около 1 см, поръсете ги със соев сос и ги оставете да престоят 30 минути (ако ползвате светъл соев сос, може да ги мариновате и 2 часа; за тъмен соев сос оставете за половин час). След това ги изплакнете хубаво с вода. В тенджера сипете водата и прибавете към нея оцета, солта, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Когато заври прибавете патладжана и оставете да ври за около 6-7 минути. Извадете ги внимателно с решетеста лъжица в чиния, за да изстинат.
Нарежете на ситно магданоза, босилека, чушката и чесъна. Подредете кръгчетата патладжан, а върху тях сложете по малко количество от нарязаните подправки (пестото), каперсите и овкусете със зехтин. Покрийте чинията със свежо фолио или капак и я сложете за 30 минути в хладилник. Приятен апетит!
Не пропускайте астрологичните прогнози на астролог Петя Георгиева.
Снимка: личен архив
Вижте още: