Меню

Рецептата на астролог Петя Георгиева за патладжанена импровизация

26 октомври 2019 | 05:57 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 голям патладжан
500 мл вода
50 мл оцет
1 ч.л. сол
няколко зърна чер пипер 
1 дафинов лист
соев сос, зехтин;
няколко стръка копър и магданоз
няколко листа пресен босилек (или 1 с.л. песто)
1 скилидка чесън
1 люта чушка
няколко зърна каперси
80 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжана на кръгчета дебели около 1 см, поръсете ги със соев сос и ги оставете да престоят 30 минути (ако ползвате светъл соев сос, може да ги мариновате и 2 часа; за тъмен соев сос оставете за половин час). След това ги изплакнете хубаво с вода. В тенджера сипете водата и прибавете към нея оцета, солта, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Когато заври прибавете патладжана и оставете да ври за около 6-7 минути. Извадете ги внимателно с решетеста лъжица в чиния, за да изстинат.

Нарежете на ситно магданоза, босилека, чушката и чесъна. Подредете кръгчетата патладжан, а върху тях сложете по малко количество от нарязаните подправки (пестото), каперсите и овкусете със зехтин. Покрийте чинията със свежо фолио или капак и я сложете за 30 минути в хладилник. Приятен апетит!

Не пропускайте астрологичните прогнози на астролог Петя Георгиева.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )