Меню

Хрупкави пилешки хапки със сладък сос

3 ноември 2019 | 06:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
2 и ½ чаши зърнена закуска, натрошена 
500-600 г пилешки гърди, нарязани на хапки 
¼ чаша зехтин
2 супени лъжици масло 
½ чаша кайсиево сладко 
2 супени лъжици вода
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцето, солта, пипера в голяма купа. Натрошената зърнена закуска поставете в друга купа. Покрийте пилешките хапки с яйчената смес, след това оваляйте добре в зърнената закуска, докато се покрият напълно. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Пържете хапките до златисто или за около 7-8 минути.

Смесете сладкото с водата в тиган на ниска температура и разбърквайте, докато се получи гладък сос или около 2-3 минути. Сервирайте хапките със сладкия сос.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай