Меню

Италианска маринована антипаста с патладжан

2 ноември 2019 | 06:31 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 малки патладжана, нарязани тънко 
сол и черен пипер на вкус 
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
½ връзка пресен магданоз, нарязан ситно
½ връзка пресен босилек, нарязан ситно
6 листа градински чай, нарязан
3 скилидки чесън, пресован
5 супени лъжици оцет
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поръсете колелцата патладжан със сол. Оставете ги в тава, докато пуснат горчивия сок. Изплакнете ги добре след 30 минути. Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Запържете патладжаните до златисто от всяка страна. Ако трябва добавете още зехтин. Поставете ги върху кухненска хартия да се отцедят.

Подредете патладжаните в тава. Поръсете добре с подправките и чесъна. Напръскайте с още малко зехтин и оцет. Покрийте с капак и охладете в хладилник за през нощта.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай