Меню

Постен гювеч с червен боб

14 ноември 2019 | 08:22 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,5 кг картофи 
1 голяма глава лук
5 скилидки чесън
1 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. сушен розмарин
1/2 ч.л. сушен риган
500 г пресни гъби
3 големи моркова
1 грудка целина 
500 мл вода или зеленчуков бульон 
250 мл червено вино 
400 г червен боб, сварен
½ ч.ч. доматено пюре 
2 дафинови листа
сол, черен пипер на вкус
1 с. л. тъмен соев сос
70 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука на ситно и го задушете в тенджера с добре загрята мазнина. Когато лукът поомекне добавете стрития чесън, мащерката, розмарина, ригана и нарязаните гъби, моркови и целина. Когато гъбите поомекнат може да сложите отцедения боб, нарязаните картофи, доматеното пюре, виното, бульона, сол, черен пипер на вкус, дафиновите листа, соевия сос. Разбъркайте добре и гответе докато картофите са напълно готови. Може да балансирате гъстотата с малко количество брашно.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай