Меню

Пълнени пилешки гърди с броколи

16 ноември 2019 | 06:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
олио спрей за готвене 
1 и ½ чаши ситно нарязани броколи
300 г кашкавал на кубчета
½ чаша сварен ориз
¼ чаша ситно нарязан лук
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица чесън на гранули
4 пилешки гърди без кост
1 супена лъжица червен пипер
алуминиево фолио
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Смесете ситно нарязаните броколи с настъргания кашкавал, сварения ориз и лука в купа. Добавете солта и черния пипер. Разбъркайте добре пълнежа и оставете настрана.

Разрежете внимателно пилешките гърди напречно без да отделяте напълно двете половини, така че само да се разтворят. Напълнете всяко парче месо с пълнежа и ги завийте обратно. Втрийте червен пипер в месото отвън. Подредете гърдите в тавата за печене и завийте с фолиото. Печете в загрята фурна за 25 минути. Свалете фолиото и печете още 10 минути до получаване на златиста коричка.

* Забележка: По желание към рецептата можете да добавите и малко спанак на вкус.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай