-
Порции: 2-3
Отрежете горната част на питката и запазете капачето. Издълбайте внимателно вътрешността ѝ. Намажете я с лютеницата/соса. След това сложете нарязаната на колелца моцарела. Върху нея подредете колбаса. Върху него нарязаните лук и отново резенчета колбас. Следва да добавите чушките, маслините. Отново сложете от соса, колелца моцарела или настърган кашкавал.
Затворете с капачето, което запазихте. Сложете един лист алуминиево фолио върху нея и с някакъв по-тежък предмет (тенджера например, тиган). Внимателно притиснете за няколко минути. След това махнете фолиото, поръсете с кашкавал, добавете колбас, сложете питката в тава върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180/190 градуса за около 30 минути. След това разрежете и сервирайте.
Снимка: iStock
По идея на tasty
Вижте още: