Меню

Пица от питка

18 ноември 2019 | 11:23 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 изпечена питка
300 г колбаси по ваш избор
2 топки моцарела
200 г кашкавал
1 чаша лютеница или сос маринара
1 червена чушка
1 малка глава лук
няколко маслини
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Отрежете горната част на питката и запазете капачето. Издълбайте внимателно вътрешността ѝ. Намажете я с лютеницата/соса. След това сложете нарязаната на колелца моцарела. Върху нея подредете колбаса. Върху него нарязаните лук и отново резенчета колбас. Следва да добавите чушките, маслините. Отново сложете от соса, колелца моцарела или настърган кашкавал.

Затворете с капачето, което запазихте. Сложете един лист алуминиево фолио върху нея и с някакъв по-тежък предмет (тенджера например, тиган). Внимателно притиснете за няколко минути. След това махнете фолиото, поръсете с кашкавал, добавете колбас, сложете питката в тава върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180/190 градуса за около 30 минути. След това разрежете и сервирайте.

Снимка: iStock

По идея на tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай