Меню

Паста с пилешко и песто

20 ноември 2019 | 05:22 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г пилешки гърди без кожа
300 г паста penne
зехтин
1/4 чаша сушени домати, отцедени от мазнината и нарязани
1/4 ч. л. лют червен пипер, по желание
200 г пресни печурки
3 скилидки стрит чесън
1 бурканче босилеково песто
1 чаша прясно мляко
сол, черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото на малки хапки. В дълбок тиган, който е добре загрят с малко зехтин сложете месото, доматите и пипера. След 1-2 минути може да добавите нарязаните на фино гъби, пестото, чесъна. Когато месото стане златисто, прибавете млякото и гответе на тих огън, докато соса редуцира гъстотата си. Сварете пастата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете и добавете в тигана със соса. Разбъркайте добре и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай