Меню

Оризови фрикадели

13 август 2007 | 12:48 | Аз жената
Добави в любими
200 г пилешка шунка или печено пилешко месо
250 г домати, пресни или от консерва, белени
10 супени лъжици олио
50 г бяло вино
200 г ориз
500 мл пилешки бульон “Gallina Blanca”
100 г кашкавал
30

Продукти
Приготвяне

Шунката (месото) се нарязва на ситно, запържва се в горещо олио и се залива с виното. Добавят се нарязаните на ситно домати и сместа ври 12 минути, като се бърка няколко пъти. Сипва се бульонът и се слага оризът. Прибавя се чубрицата, риганът и черният пипер на вкус. Оризът ври 15-20 минути, докато поеме течността, без да се развари. Накрая се слагат настърганият кашкавал и маргаринът, след което сместа се оставя да изстине.
С влажна ръка се оформят фрикадели, овалват се в брашно, разбитите яйца и галетата. Пържат се в горещо олио до златистокафяв цвят. Поднасят се с гарнитура според сезона.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай